browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Lekker: Cambridge zoekt doctoraatsstudent chocolade

Posted by on 17 augustus 2014

Het moet de lekkerste job ter wereld zijn: de beroemde universiteit van Cambridge zoekt een student(e) die bereid is een doctoraat te schrijven over chocolade. Je moet wel enige ervaring met wetenschappelijk onderzoek hebben én doorgestudeerd hebben in disciplines als chemie, fysica, productontwikkeling of als ingenieur.

Het doel van het onderzoek is na te gaan hoe kan vermeden worden dat voeding die chocola bevat, gaat smelten in warme klimaattypes. Wij Belgen kennen wel iets van het heerlijke product maar zelfs de beste kwaliteit van chocolade begint lopend te worden bij een temperatuur van 34 graden Celsius. Dat is onder de temperatuur van het menselijke lichaam.

Een hele uitdaging dus, waar vooral de chocoladeproducenten wel bij kunnen varen. Vorig jaar haalde de top tien van de chocolafabrikanten een omzet van ongeveer 63,5 miljard euro. En die zou bij gratie van een oplossing voor het smelten nog kunnen toenemen.

Interesse? Hier vind je de vacature.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge