browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Pools strooizout in Nederlands eten?

Posted by on 8 maart 2012



Door:
Günther Brants

8/03/12 –
09u14  Bron: AD

De Poolse voedselinspectie heeft alarm geslagen bij de Europese Unie. Inspecteurs vrezen dat strooizout in Nederland gebruikt kan zijn in voedselwaren.

Het zout werd mogelijk gebruikt in conserven met augurken en zilveruitjes, maar ook in brood en andere deegwaren. De Poolse Voedsel- en Warenautoriteit is momenteel 555 producten aan het onderzoeken op aanwezigheid van het strooizout. Tot hiertoe zijn nog geen gevaarlijke stoffen in het zout aangetroffen. CDA-politica Esther de Lange maakte het nieuws bekend op haar website.

Het Poolse gerecht is een zaak begonnen tegen drie bedrijven die strooizout hebben aangeboden als zout voor menselijke consumptie. Namen van bedrijven die het zout in hun producten verwerkt hebben, willen de Poolse inspecteurs niet vrijgeven voor bewezen is dat ze het zout gebruikt hebben. Volgens een Europese website is het zout enkel naar een Nederlandse distributeur geëxporteerd en niet naar andere landen.

De Lange eist in het AD dat er spoedig een onderzoek komt naar de schadelijke gevolgen van antivries in het zout.

Wat vind jij van dit artikel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge