browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Silva: ‘Ik ben erg bang geweest’

Posted by on 13 april 2012

AMSTERDAM – Na een mislukte operatie aan zijn schouder kan Ajacied Bruno Silva (32) waarschijnlijk nooit meer voetballen. Al weigert hij op te geven. Na een lang verblijf in Zuid-Amerika is de Uruguyaanse back terug in Amsterdam.

Door Daan Dekker

Hoe is het ermee?
”Soms voel ik me goed, soms nerveus. Mijn toekomst is onzeker. Met de dokter van Ajax doe ik er nu alles aan om het probleem aan mijn schouder op te lossen. Maar het wordt lastig.”

“Het is een atypische blessure, het kraakbeen in mijn rechterschouder is weg. Ik heb al flink wat operaties achter de rug, weet inmiddels alles van het lichaam. Als ik wil, kan ik straks als dokter gaan werken.”

Zien we je ooit nog op het veld terug?
”Die kans is niet groot. Maar ik weiger de handdoek in de ring te gooien.”

Je liep begin 2011, tijdens een routineoperatie aan je schouder, een infectie op. Klopt het dat je de dood in de ogen hebt gekeken?

”Dat niet, maar ik ben wel erg bang geweest. Toen ik thuiskwam na de operatie, begon mijn arm te zwellen, ik had enorm veel pijn. Ik ben toen teruggegaan naar het ziekenhuis, daar hoorde ik dat ik een ernstige infectie had opgelopen. Ik werd meteen opgenomen. Gelukkig liep het goed af, maar ik kijk er niet graag op terug.”

Wat doe je momenteel bij Ajax?
”Ik loop hard en ben met apparaten bezig. Pijnloos is het allemaal niet, maar het is fijn dat ik iets kan doen. Ik blijf tot juni in Nederland, dan loopt mijn contract af. Hoe mijn leven er dan uit gaat zien, weet ik nog niet. Daar wil ik nu niet mee bezig zijn. Als ik één ding van alle ellende heb geleerd, dan is het wel dat je niet te ver in de toekomst moet kijken.”

sc Heerenveen-Ajax nog gezien?
”Alleen fragmenten. Mooi dat de ploeg heeft gewonnen, ik gun de jongens het beste. Maar ik moet eerlijk zeggen: het kost me nog altijd moeite om naar voetbal te kijken. Het is erg confronterend, ik wil nog zo graag op het veld staan.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge