browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Suk droomt van AC Milan

Posted by on 20 februari 2012

GRONINGEN – FC Groningen heeft een nieuwe publiekslieveling. ‘Suk, Suk, Suk’ galmde zondag na de spectaculaire 3-0-zege op koploper PSV door de Euroborg. 

De hoofdpersoon zelf, de Zuid-Koreaanse aanvaller Hyun-Jun Suk, bleef bescheiden onder alle aandacht.

”Ik spreek en versta nog niet zo goed Nederlands, maar deze reactie van het publiek begreep ik wel.”

Tijdens zijn ereronde langs de tribunes stak de maker van twee doelpunten tientallen keren zijn duim omhoog. Suk, voor het eerst basisspeler, moest duidelijk nog wennen aan zijn nieuwe heldenstatus.

”Of dit mijn beste wedstrijd tot nu toe was? Ja, dat denk ik wel. Ik heb heel lang gewacht op zo’n kans om me te bewijzen. Vooraf wist ik al dat dit mijn wedstrijd moest worden.”

Belofte

Suk stuurde zijn manager daarom een sms’je met de boodschap dat hij twee doelpunten zou gaan maken.

”Hij stuurde terug: als jij twee keer scoort, breng ik jou naar AC Milan. Nou, die belofte zal hij moeten waarmaken”, zei Suk, gevolgd door zijn aanstekelijke lach die keer op keer door de catacomben schalde. ”Ik ben blij met mijn goals, mijn passjes en de overwinning. Ik had heel veel plezier tijdens deze wedstrijd.”

Dat plezier straalt Suk (20) volgens aanvoerder Petter Andersson iedere dag uit. ”Hij verdient dit echt. Suk loopt elke dag met een glimlach rond en werkt altijd 110 procent, iedere training en iedere wedstrijd.”

”Dit was voor ons de ideale wedstrijd om het om te draaien. Thuis tegen PSV, terwijl zij moesten winnen voor het kampioenschap. Wij hebben de vorige drie wedstrijden slecht gespeeld, maar dit was een topduel.”

Ga opzij!

Onder aanvoering van Suk speelde FC Groningen de kampioenskandidaat uit Eindhoven bij vlagen zoek. De Koreaan opende in de eerste helft de score en maakte na rust op prachtige wijze vanaf bijna veertig meter de derde.

”Ik zag alleen maar het lege doel. Ik riep tegen mijn ploeggenoot David Texeira: David, David, ga opzij! Hij ging er daarna mooi in. Het was voor de helft geluk en voor de helft mijn prestatie. Nu ben ik moe en wil ik alleen maar slapen.” Ongetwijfeld zal Milan vervolgens tijdens zijn dromen voorbij zijn gekomen.

ZIE OOK


Groningen is top drie de baas in Euroborg

Uitblinker Suk als een kind zo blij

Huistra: ‘Voetbal is een gekke sport’

Suk laat PSV kansloos in Euroborg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge